Уряд дозволив школам організовувати кейтеринг

Директори шкіл та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку зможуть використовувати кейтеринг як найефективнішу модель організації харчування. Про це йдеться в новому Порядку організації харчування, затвердженому Урядом.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови КМУ «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», документ розроблений з метою врегулювання організації харчування дітей у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з урахуванням рекомендацій ВООЗ.

Відповідно до нового Порядку організації харчування, засновники та керівники закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку можуть вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу – кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей та власними силами закладу.

Також Уряд підтримав рішення з одноденним доопрацюванням рішення щодо зміни організації харчування дітей у школах, дитячих садочках та дитячих таборах відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, зокрема щодо споживання жирів, цукру та солі.

«Упровадження вимог дозволить знизити споживання цукру до 25 г на добу, солі на рівні менше 5 г на добу, насичених жирів до 10 % добового раціону, що сприяє профілактиці гіпертонії та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та інсультів у дорослому віці», — зазначено в документі.

Документ також передбачає повну заборону на включення у меню для дітей ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів, інших технологічно оброблених м’ясних та рибних страв. Також зі шкільних їдалень мають зникнути газовані напої з підвищеним вмістом цукру та енергетики, борошняні кондитерські вироби.

Окрім цього, пропонується врахувати у меню дитячих їдалень потреби дітей-діабетиків та тих, хто не сприймає глютен чи лактозу. Також МОЗ рекомендуватиме розширити раціон дітей коштом овочів і вибудовувати шкільне меню на основі біологічних потреб дитячих організмів.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.