Сплата за проїзд у метрополітені столиці за допомогою безконтактної картки MasterCard

metroУ Київському метрополітені впровадили прийом безконтактних платежів банківською карткою. Проект реалізовано у партнерстві з компанією MasterCard та АТ «Ощадбанк», а також за технічної підтримки компанії АТ «Банкомзв’язок» та консорціуму «АСТЕК».
До списку з таких міст, як Лондон, Санкт-Петербург, Чикаго та Бухарест додалася і Українська столиця.
«Один із критеріїв зручності і комфорту життя у будь-якому мегаполісі – швидкий і доступний транспорт. Ми вирішили полегшили киянам і гостям міста користування транспортом за допомогою новітніх IT технологій. Цей проект реалізовано в рамках «Smart City». Відтепер люди зможуть оплатити проїзд за допомогою картки. Безконтактний розрахунок економить час і тих, хто спускається в метро. Ніяких черг до каси чи автомату за жетонами, ніякого поповнення проїзного, ніякого «обраного» банку. Важливо також зазначити, що на реалізацію цього проекту місто взагалі не витратило бюджетних коштів», – зазначив Ігор Ніконов, перший заступник голови КМДА.
З сьогоднішнього дня всі користувачі метрополітену Києва для сплати за проїзд можуть скористатися безконтактною банківською карткою MasterCard, піднісши її до турнікета. Після цього з картки автоматично будуть зняті кошти, що відповідають вартості проїзду.
IMG_2914Список станцій, де вже встановлені такі системи: «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська».
«Сучасні реалії диктують новітні рішення, і нам дуже хочеться, щоб Київський метрополітен ставав форвардом у їх впровадженні. Сьогоднішня новинка – вагомий крок до суттєвих змін у системі оплати проїзду. У подальших планах – поповнення проїзних квитків у терміналах на станціях за допомогою банківської картки, а також віддалене поповнення через Інтернет», – наголосив Віктор Брагінський, керівник столичної підземки.

«Технології безконтактних платежів MasterCard оптимально підходять там, де особливо важлива швидкість обслуговування. Мільйони людей у Києві щоденно користуються метро, і можливість безконтактно оплачувати проїзд власними банківськими картками зробить їхні поїздки більш швидкими і комфортними. Впровадження прийому безконтактних платежів також допоможе Київському метрополітену та КМДА оптимізувати операційні витрати та у перспективі створювати системи для оплати проїзду, у які інтегровані різні види транспорту. Ми дуже раді, що в Україні у нас є такі відкриті до змін партнери, які не бояться одними з перших в Європі втілювати подібні інновації проекти», – сказала Віра Платонова, генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні та Молдові.
Інтеграція рішення в існуючу інфраструктуру київського метрополітену була здійснена фахівцями консорціуму «АСТЕК».
Картку з безконтактною технологією оплати MasterCard усі бажаючі зможуть оформити в одному із 14-ти банків-емітентів: ПАТ «Альфа-Банк», ПАТ «БАНК ВОСТОК», ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», ПАТ «Банк Форвард», ПАТ «КРЕДОБАНК», АТ «ОТР Банк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Комерційний банк «ПриватБанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «Укрсоцбанк», АТ «УкрСиббанк», АТ «Укрексімбанк», ПУАТ «ФІДОБАНК».IMG_2861

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.