Щодо здобуття вищої освіти на підприємстві

Міністерством освіти і науки розроблений проєкт положення, що визначає порядок здобуття вищої та фахової передвищої освіти за дуальною формою здобуття освіти.

Навчання за дуальною формою здобуття освіти передбачає реалізацію освітнього процесу у двох місцях – у закладі освіти та на підприємстві або установі.

Практичне навчання на робочих місцях становитиме від 25% до 60% від загального обсягу кредитів, визначеного освітньою програмою.

Метою провадження дуальної форми здобуття освіти є підвищення якості підготовки здобувачів освіти до професійної діяльності.

Ініціювати переговори щодо організації дуальної форми здобуття освіти зможуть як заклади освіти, так і роботодавці.

За реалізацію освітньої програми в повному обсязі відповідатиме заклад освіти. Роботодавці-партнери відповідатимуть за реалізацію програми навчання на робочих місцях.

Планується, що в організації дуальної форми здобуття освіти братимуть участь роботодавці, які мають матеріально-технічну базу та кадрові ресурси.

При цьому, діяльність роботодавця щодо організації практичного навчання здобувача освіти на робочому місці під час дуальної форми здобуття освіти не потребуватиме ліцензування.

Заклад освіти організовуватиме дуальну форму навчання для учнів та студентів, які виявлять особисте бажання та пройдуть відбір у роботодавця.

Навчальне навантаження здобувача освіти розподілятиметься між навчанням у закладі освіти та на робочому місці залежно від особливостей освітньої програми.

Графік освітнього процесу може бути побудовано по-різному, залежно від особливостей освітньої програми, спеціальності та технологічних умов підприємств та організацій.

Проєктом Порядку здобуття вищої та фахової передвищої освіти за дуальною формою здобуття освіти також визначений механізм зарахування здобувачів освіти на навчання за дуальною формою здобуття освіти та інші особливості реалізації навчання за дуальною формою здобуття освіти.

Громадське обговорення проєкту документа триватиме до 28 листопада.

Пропозиції до проєкту можна надсилати на пошту: ikravchuk@mon.gov.ua.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.