Освіта для життя з оновленими українськими школами

kids_schoolКомпетентнісний підхід і побудова партнерських стосунків між учнем, вчителем і батьками – пріоритети реформування української школи. Про це йшлося під час громадського обговорення  Візії нової української школи 13 червня в приміщенні МОН за участю міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Лілія Гриневич зазначила, що в процесі обговорень для МОН головне – визначити акценти, базові напрями, в яких постане Візія нової української школи.

“Візія має пояснити людям, куди ми хочемо прийти, якою має бути ця нова українська школа. Коли ми зрозуміємо принципову різницю між тим, що є, і тим, що ми хочемо отримати, ми розумітимемо, скільки років нам потрібно, щоб цього досягти, та які етапи ми можемо виокремити на шляху до цієї мети”, – наголосила Лілія Гриневич.

Для роботи представників громадськості, які долучилися до заходу, поділили на групи за напрямами роботи: молодша, середня та старша школа.  Кожна група готувала власну модель учня, вчителя та школи за обраним напрямом. Серед пріоритетів учасники відзначили побудову партнерських стосунків між учнями, вчителями та батьками.

Також у рамках обговорення представники громадськості проаналізували сильні та слабкі сторони шкільної освіти в Україні, можливості та загрози, що існують сьогодні в умовах реформування освіти.

Відомості: в Рекомендаціях Європарламенту та Ради ЄС визначено 8 основних компетентностей, які мають бути сформовані через освіту, необхідні кожній людині для особистого становлення та розвитку, активного громадянства, соціального включення та зайнятості: cпілкування рідною мовою (усне та письмове);  спілкування іноземними мовами; математичні компетентності та базові компетентності з природничих наук та технологій;  цифрові компетентності; здатність навчатися; соціальні та громадянські компетентності;  ініціативність і підприємницькі навички; загальнокультурна грамотність та здатність до самовираження.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.