У столиці школи оголошуватимуть карантин самостійно

Russ_schoolУ Києві спостерігається погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ, однак вона не є однорідною для всіх районів міста. Задля уникнення загального призупинення навчального процесу та водночас недопущення поширення інфекції міська влада надала можливість кожному закладу освіти самостійно приймати рішення щодо введення так званого профілактичного карантину. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Сьогодні ми активно співпрацюємо з департаментами освіти та охорони здоров’я КМДА, а також отримуємо оперативну інформацію з районів. Як свідчать показники, загалом епідемічний поріг для закладів освіти ще не перейдено. Наразі у Києві відсутність дітей у навчальних закладах через хворобу становить 18%, однак це як кажуть «середня температура у палаті». Найбільша кількість відсутніх спостерігається у Шевченківському та Деснянському районах, а найменша – в Оболонському та Подільському. Враховуючи нинішню нерівномірність захворювання, ми прийняли рішення дозволити розпочати локальне призупинення навчального процесу», – повідомила Ганна Старостенко.

Так, було дано можливість кожному закладу освіти самостійно приймати рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів з причини захворювання на грип та інші респіраторні захворювання, як на рівні школи так і класу, а також нести відповідальність за прийняті рішення. Дитячі садки закриватися не будуть.

«Підкреслю, що наразі важливо проводити елементарні санітарно-протиепідемічні заходи, як то забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, провітрювання, знезараження повітря з допомогою бактерицидних ламп, а також забезпечити умови для ізоляції дітей в разі виявлення ознак інфекційної хвороби тощо. І що не менш важливо – обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях», – зазначила Ганна Старостенко.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.