Звіт про реформи в освіті, – Сергій Квіт

ministr_zvitНа заході Міністр наголосив на тому, що реформи в освіті направлені на дерегуляцію та децентралізацію. «Нам необхідно створити нову ситуацію в освіті. Це має бути новий уклад життя, інша організація навчального процесу», – зазначив Сергій Квіт.

Було обговорено і процес імплементації Закону України «Про вищу освіту», який потребує розробки більше 40 нормативно-правових актів, внесення змін до законів та урядових розпоряджень, а також вимагає розуміння з боку вищих навчальних закладів: «Є такі ВНЗ, які ми спонукаємо до самостійності та автономії, нагадуючи, що Міністерство не повинно давати накази».

Сергій Квіт також зазначив, що, окрім автономії академічної та організаційної, вищі навчальні заклади та науково-дослідницькі інститути матимуть фінансову автономію. «Вже є відповідна норма в Законі України «Про вищу освіту»,  внесено відповідні зміни в Бюджетний кодекс і наразі готується постанова Уряду про те, як університети і наукові інституції мають розпоряджатися тими коштами, що самі заробили».

За словами Міністра важливою складовою розвитку освіти України є її інтеграція з вищою школою. Наприклад, 20 березня 2015 року відбудеться урочисте підписання Угоди між Україною і Європейським Союзом щодо приєднання України до програми з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». «Горизонт 2020» – найбільша європейська грантова програма, що підтримує розвиток науки і досліджень, загальний її обсяг становить 80 млрд євро. «З початку 2015 року всі наші університети і науково-дослідні інститути вже мають доступ до цього величезного ресурсу», – проінформував Сергій Квіт.

Зазначимо, що важливим результатом роботи Міністерства за 100 днів є завершення евакуації із окупованих територій та зони бойових дій 26 освітніх закладів, з яких 16 – вищі навчальні заклади, 10 – науково-дослідні інститути.

Отже, за словами Міністра уповноваженим органом освіти вже проводиться робота з реформування загальної середньої освіти, спрощення навчальних програм та децентралізації навчальних процесів.

Також, дуже важливою є допомога волонтерів, студентів та міжнародних організацій, які працюють над створенням літніх мовних таборів.

За матеріалом: МОН

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.