Зміни до Положення про МОН, – Кабінет Міністрів

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до Положення про Міністерство освіти і науки України.

За інформацією МОН, урядова постанова розроблена з метою приведення Положення у відповідність до законів України «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту», «Про повну загальну середню освіту».

У постанові КМУ йдеться про видозмінені функції МОН, серед яких визначення перспектив і пріоритетних напрямів розвитку різних ланок освіти, ліцензування освітньої діяльності, розроблення проєктів ліцензійних умов провадження освітньої діяльності і змін до них, державний нагляд за додержанням ліцензіатами вимог ліцензійних умов провадження освітньої діяльності, затвердження порядку проведення експертизи освітніх програм тощо.

Окрім того, до функцій МОН відноситься затвердження порядку надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам, затвердження порядку проведення інституційного аудиту та позапланових перевірок закладів освіти, проведення атестації закладів професійної (професійно-технічної) освіти, проведення спеціальної перевірки відомостей щодо освіти, наявності наукового ступеня, вченого звання стосовно осіб, які претендують на зайняття посад із підвищеним корупційним ризиком.

До повноважень Міністерства у сфері формування пропозицій щодо обсягу освітніх субвенцій, серед іншого, додається право розробляти і подавати на затвердження Кабінету Міністрів формулу розподілу освітніх субвенцій, порядки та умови розподілу інших трансфертів з державного бюджету на загальну середню освіту місцевим бюджетам.

У частині реалізації державної політики з питань стипендіального забезпечення, нагородження та преміювання відповідно до законодавства МОН подаватиме пропозиції щодо надання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих вчених та докторам наук для здійснення наукових досліджень.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.