Якою буде освіта після карантину, – Сергій Бабак

Освітня система рухається до змішаного типу освіти, коли частина навчального процесу переходитиме в онлайн.

Про це в інтерв’ю сайту Політичної партії «Слуга народу» сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Якою буде освіта після карантину?

Як раніше вже, напевно, не буде. Ми йдемо до змішаного типу освіти: коли частина навчального процесу переходитиме в онлайн-режим. Що я маю на увазі?

По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу й надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі.

Такий ресурс стане чудовим інструментом підтримки для школярів, які пропустили навчання через відсутність. Достатньо дізнатися у вчителя тему уроку і, перебуваючи вдома з температурою, увімкнути комп’ютер і подивитись урок.

Не забувайте, що наш карантин – не вперше. Ще є сезонні карантини (наприклад, через грип) та ситуативні (вітрянка). Платформа допоможе і викладачам, які вийшли на заміну, і батькам, які хочуть ще раз із дитиною пройти будь-яку тему.

По-друге, ми створюємо інклюзивну онлайн-школу. Особисто для мене це дуже важливий момент. Усі діти, незалежно від можливостей, повинні мати рівний доступ до знань. Саме тому ми вже додаємо до відеоуроків титрування для дітей з порушенням слуху і сурдопереклад. Також розпочали робити уроки для дітей з порушенням зору – з тифлоперекладом.

По-третє, якщо є електронна подача документів до школи, є уроки в режимі онлайн, то чому б не зробити електронні щоденники? Паперова звітність як рудимент старої системи має зникнути і тим самим суттєво полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо їй потрібна допомога в навчанні.

Це буде ціла система з даними про уроки, успішність та відвідування дітей. Але вона матиме різні рівні доступу. Тобто не буде такого, що кожен зайшов і все про всіх дізнався. Батьки дивляться за своєю дитиною, дитина дивиться за своїми успіхами та успіхами свого класу, вчитель – за класами, в яких він викладає, а от директор – це єдина людина, яка зможе дивитися за успішністю всіх. Бо це її безпосередній обов’язок.

Підсумовуючи, хочу зауважити, що система освіти еволюціонує. Це відбувається на наших очах, і я радий, що ми маємо можливість долучитися до цих змін, які точно допоможуть зробити майбутнє наших дітей успішнішим. Час для цього настав.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.