Вартість контрактного навчання у 2020 році – МОН

Міністерство освіти і науки оприлюднило дані щодо мінімальної ціни контрактного навчання у кожному із 160 закладів, що навчають здобувачів вищої освіти, у підпорядкуванні МОН.

“У 2020 році мінімальна ціна навчання на контракті не може бути меншою, ніж 60% від фінансування, яке держава виділяє в перерахунку на одного студента-бюджетника в конкретному університеті. Це стосується лише 38 найбільш популярних спеціальностей та почне діяти для студентів, які вступатимуть у 2020 році, і не вплине на тих, хто вже навчається. Власне, навіть серед майбутніх першокурсників нововведення торкнеться максимум 16% цьогорічного набору”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний.

Мінімальна вартість навчання (індикативна собівартість) враховує доходи людей і не може бути вищою за 3 середні зарплати у області. Вона поширюється на 38 найбільш популярних спеціальностей у державних університетах і тих приватних, які будуть отримувати державне фінансування. З-поміж них: право, економіка, політологія, менеджмент, маркетинг, міжнародні відносини, дизайн, туризм, спеціальності галузей інформаційних технологій та деякі спеціальності сфери охорони здоров’я, зокрема стоматологія, фармація, педіатрія тощо. Повний перелік спеціальностей опублікований на сайті МОН.

Індикативна собівартість навчання на контракті у 2020 році коливається між 6 та 39 тисячами гривень. Водночас у майже 100 університетах та закладах фахової передвищої освіти мінімальна вартість контракту не буде перевищувати 20 тисяч гривень. А найбільш висока індикативна собівартість навчання встановлена лише у дев’яти закладах.

Запровадження індикативної собівартості спричинене тим, що ціна навчання на контракті не відповідає фактичним витратам, які несе заклад, через це страждають якість та умови навчання. Впровадження мінімальної ціни контрактного навчання дозволить привести плату за навчання у відповідність до фактичних витрат та підвищити оплату праці викладачів.

Нагадаємо, рішення про введення індикативної собівартості навчання Кабінет Міністрів ухвалив 3 березня 2020 року.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.