Умови отримання шкільного атестата та шансу вступити до університету, – Павло Полянський

transliachiya_vstrechi_monПід час брифінгу в Клубі Кабінету Міністрів України 17 лютого 2015 року Павло Полянський наголосив, що МОН створює для кожної дитини такі умови, щоб вона мала шкільний атестат і шанс вступити до університету.

Всі випускники, які зараз знаходяться на території, не підконтрольній Українській владі, мають можливість навчатися на іншій, підконтрольній території. Для цього необхідно батькам випускників написати та подати заяву в паперовому або електронному вигляді на ім’я директора обраної школи з проханням пройти в ній державну підсумкову атестацію у формі екстернату.

Якщо все буде зроблено в визначений термін, учні з цих територій вже 24 квітня зможуть скласти державну підсумкову атестацію та зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, а також ДПА з інших предметів, дати проведення яких визначає школа.

«Держава повинна дати цим молодим людям шанс у вигляді шкільного атестату, щоб потім дитина змогла скористатися цим шансом. Ми спрямовуємо і місцеві органи управління освітою, щоб у нас не залишилася без уваги жодна дитина», – зазначив заступник міністра.

Також, Павло Полянський повідомив, що в усіх областях країни сформовані бази навчальних закладів – шкіл-інтернатів, закладів санаторного типу. У разі необхідності всі охочі випускники разом із батьками зможуть приїхати для перебування під час проходження державної підсумкової атестації в школі шляхом екстернату і залишитися там на два або навіть більше місяців, щоб закінчити школу, підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання, скласти ЗНО і подати документи до університетів.

«Ми розуміємо, що частина дітей із Луганської і Донецької областей матимуть великі перешкоди щодо перетину блокпостів, вони можуть не встигнути зареєструватися, тому на цей випадок у Міністерстві змістили та змінили графік проходження ЗНО на 1 місяць», – зазначив Павло Полянський.

Пільги та спрощення щодо складання ЗНО для випускників із зони АТО та АР Крим не передбачені, окрім продовження терміну реєстрації. «Щодо змісту тестових завдань для вступу до вищих навчальних закладів, то до всіх абітурієнтів абсолютно однакові вимоги, бо вища освіта не є обов’язковою, вона здобувається на конкурсних засадах, і тут може мати перевагу тільки сертифікат з більшою кількістю балів», – повідомив заступник міністра освіти і науки.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.