У МОН знайшли вирішення проблеми з підручниками

zako_proekt_monМіністр освіти і науки Лілія Гриневич, під час засідання уряду, запропонувала рішення, що дозволить забезпечити підручниками учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служби МОН.

Зокрема, у міністерстві повідомили, що місцеві органи влади не мали можливості закупити свою частину підручників, незважаючи на отримані кошти, через неузгодженості в нормативних документах.

«Аби надрукувати понад 6 мільйонів примірників підручників, видавництва просять передплату на закупівлю паперу. А органи місцевого самоврядування за чинними нормативними документами не мають права здійснювати передоплату. Якщо ж видавництва залучать для друку підручників кредитні кошти,- вартість підручника значно зросте», – наголосила міністр.

Вона повідомила, що міністерством підготовані зміни до відповідних урядових постанов, що дозволять органам місцевого самоврядування здійснювати попередню оплату цих послуг і надасть змогу врешті решт розв’язати цю проблему і забезпечити дітей підручниками в повному обсязі.

За підсумками засідання, уряд підтримав пропозиції Лілії Гриневич і вніс відповідні зміни до постанов КМУ № 117 від 23.04.14 р. та № 6 від 14.01.15 р., що має дозволити місцевим органам влади здійснити передоплату і забезпечити закупівлю і доставку підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

«Окрім того, Уряд ухвалив рішення, що дозволять своєчасно видати атестати і свідоцтва про середню освіту  та провести ЗНО», – зазначають у Міністерстві освіти і науки.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.