Скорочення 3% бюджетників урядом

sokrashenieВсеукраїнські профспілки працівників бюджетної сфери заявляють, що Міністерство фінансів та інші міністерства надіслали обласним та Київській міській державним адміністраціям листи із завданнями економії бюджетних коштів за рахунок скорочення на 3% кількості штатних посад працівників бюджетної сфери та скорочення/реорганізації закладів, збільшення навантаження, скорочення витрат на надбавки працівникам тощо. Відповідне звернення направлено прем’єр-міністру Арсенію Яценюку.

Зокрема, у профспілках зазначають, що заходи економії мають здійснюватися відповідно до доручення прем’єр-міністра № 36574/0/1-15 від 03 вересня 2015 року.

«Позбавлення громадян можливості заробляти собі на життя суперечить загальним конституційним засадам демократичної, соціальної, правової держави, якою є Україна», – йдеться у листі.

У профспілках наголошують, що вивільнення 3% працівників бюджетної сфери залишить без трудового заробітку більше 200 тисяч працюючих, в тому числі державних службовців.

«Крім того, приведення чисельності та штату працівників освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, державного управління виключно до фінансових можливостей бюджету без урахування реальних потреб призведе до непосильного збільшення навантаження на працівників, які залишаться працювати в цих сферах», – йдеться у зверненні.

Також, на думку всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери, проігноровано норми законів України «Про загальну середню освіту» та «Про дошкільну освіту», відповідно до яких штатні розписи загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів встановлюються на підставі Типових штатних нормативів.

«Згідно з Законом України «Про загальну середню освіту» Державний стандарт загальної середньої освіти затверджується Урядом і переглядається не рідше одного разу на 10 років. Зміна змісту і обсягу Державного стандарту загальної середньої освіти іншими органами виконавчої влади не допускається», – наголосили профспілках.

Враховуючи зазначене, голови всеукраїнських профспілок працівників бюджетної сфери закликали Арсенія Яценюка не допустити поповнення армії безробітних представниками однієї з найбільш освіченої частини суспільства, подальшого зубожіння працівників бюджетної сфери та порушення їх трудових прав.

Звернення підписано главами профспілок працівників освіти, державних установ, культури, охорони здоров’я та соціальної сфери.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.