Щодо звільнення від ДПА випускників 11 класів, – Громадська рада при МОН

Текст листа опублікував в Facebook  голова ради Микита Андрєєв.

Громадська Рада при МОН України глибоко стурбована ситуацією щодо проведення в умовах карантинних обмежень ДПА у формі ЗНО для учнів 11-их класів.

В Україні до 22 червня 2020 року продовжено карантин. За прогнозами уряду, він не буде знятий і після цієї дати. Одже, ЗНО/ДПА буде проходити в умовах карантину. Із оприлюднених МОН документів можна зробити висновок, що єдиним засобом безпеки учасників ЗНО/ДПА будуть маски, у яких перебуватимуть випускники багато годин. Однак, відстань між учасниками тестування буде значно меншою, ніж це відповідає нормам безпеки, і кількість учасників буде 15 в одній аудиторії, а не 10, як це рекомендується медиками.

Необхідно звернути увагу, що ЗНО – це добровільна процедура, основна мета якої – це вступ до закладу вищої освіти, державна підсумкова атестація – це обов’язкова процедура, необхідна для отримання документа про освіту. Законодавством передбачено, що у випадку епідемії здобувачі освіти звільняються від проходження ДПА, зокрема пункт 6 розділу IV Порядку проведення державної підсумкової атестації передбачає, що здобувачі освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняються від атестації за рішенням Міністерства освіти і науки України.

Громадська рада при МОН України просить звільнити випускників 11-х класів від проходження ДПА, тобто видати у червні місяці дітям свідоцтва про повну загальну середню освіту, а для тих, хто планує вступати до закладів вищої освіти, безумовно, провести ЗНО.

Прийняття даного рішення дозволить зменшити майже вдвічі кількість учасників ЗНО. а це знизить ризики захворювання на COVІD- 19 усіх учасників освітнього процесу, а також дозволить уникнути цілої низки юридичних питань щодо випуску учнів (проведення легітимних педрад у липні – серпні місяці, або наявність двох паралелей 11 -х класів на початку навчального року за умови початку основної сесії ЗНО у серпні), та зменшить напругу серед дітей, їхніх батьків та педагогів.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.