Щодо тиску при виборі підручників, – МОН

Міністерство освіти і науки має намір вберегти вчителів від тиску директорів та департаментів освіти у процесі вибору підручників. Про це, під час прес-конференції заявила міністр освіти Ганна Новосад.

За її словами, у разі здійснення тиску при виборі підручників для учнів 3-х класів, який цього року триватиме до 12 березня, учителі зможуть повідомити про це на спеціальну «гарячу лінію», що працюватиме за номером (044) 248-17-50.

Окрім того, поскаржитись на тиск учителі зможуть освітньому омбудсмену за номерами: (044) 406-72-34 або (095) 143-87-26.

Педагоги також можуть написати скаргу на поштову скриньку служби освітнього омбудсмена: ez@eo.gov.ua.

«Попередні роки, коли МОН тільки впровадило систему відбору підручників учителями, з’являлись непоодинокі сигнали, що на вчителів тиснуть директори та управління освіти. Це неприпустимо. Саме тому цього року ми об’єднуємо зусилля МОН, ІМЗО та освітнього омбудсмена для боротьби з цим явищем. Цьогоріч діятиме «гаряча лінія», яка супроводжує конкурсний відбір підручників. Вона співпрацюватиме зі Службою освітнього омбудсмена. Безпосередньо Сергій Горбачов, освітній омбудсмен, прийматиме та реагуватиме на скарги, координуватиме дії Інституту модернізації змісту освіти, який у випадку скарги може піддати сумніву сформовану заявку від школи, а також МОН, яке може оперативно реагувати на прояви тиску», — наголосила Ганна Новосад.

Своєю чергою, освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що хороший підручник це право кожного вчителя та кожної дитини.

«Зараз у нас із реалізацією цього права є певні проблеми. І ми будемо над цим системно працювати. І, безумовно, для цього ми маємо захистити вибір учителя. Тож упродовж періоду від сьогодні і до 12 березня ця тема буде топ-пріоритетом для моєї служби. За підсумками також сформуємо звіт та представимо його громадськості», — сказав Горбачов.

Вам також має сподобатись...

Explore the gaming passion at Glory's passionate gaming journey , where passion drives every move.
  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.