Щодо реформи у освіті та інклюзивної освіта, – Марина Порошенко

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Херсонську область із робочою поїздкою. Перша леді ознайомилася з результатами впровадження інклюзивної реформи в регіоні. Херсонщина долучилася до національного проекту Фонду Порошенка по розвитку інклюзивної освіти в Україні в листопаді 2017 року.

За словами Марини Порошенко, за півтора роки реалізації проекту в області двічі збільшилася кількість інклюзивних навчальних закладів,  а кількість учнів з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в класах з інклюзивною формою навчання, зросла втричі. «Наразі в Херсонській області функціонує 101 інклюзивна школа, в якій навчається 444 дитини з особливими освітніми потребами», – повідомила вона.

Дружина Президента ознайомилася з роботою Новокаховського Інклюзивно-ресурсного центру, який створено за проектом Фонду Порошенка. За півроку діяльності цього ІРЦ були надані психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги 175 дітям.

Також у Новій Каховці Марина Порошенко відвідала ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, у якій навчається шестеро дітей з особливими освітніми потребами. На базі закладу облаштовано ресурсну кімнату для таких учнів, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку в супроводі корекційного педагога.

Під час поїздки Перша леді зустрілася з вчителями та вихованцями Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, яка забезпечує соціальну реабілітацію 104 дітей з порушеннями слуху.

Навчальний заклад тісно співпрацює з обласною організацією «Інваспорт» та ДЮСШ. І сьогодні в школі Марина Порошенко взяла участь у відкритті сучасного спортивного майданчика для дітей з порушеннями слуху. Майданчик обладнаний поліуретановим покриттям для гри в міні-футбол, волейбол та баскетбол.

У Херсонській державній морській академії Марина Порошенко ознайомилася з лабораторною і тренажерною базою та поспілкувалася з курсантами, які підтримали всеукраїнський студентський рух щодо негайного звільнення українських військовополонених моряків, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Також у розмові з курсантами пані Порошенко зазначила, що реформа освіти, невід’ємною частиною якої є інклюзивна освіта – це запорука розвитку українського суспільства.

Дружина Президента завітала на святкування 5-річного ювілею громадської організації «Сонячні діти Херсонщини», з якими Фонд Порошенка підписав Меморандум про співпрацю в розвитку соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

У рамках поїздки в Херсонську область Перша леді відвідала Дар’ївську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка є структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги. В амбулаторії надається медична допомога за чотирма спеціальностям: терапія, педіатрія, сімейна медицина та акушерство і гінекологія. Її отримують 14 тисяч жителів району, які проживають у 13 населених пунктах.

Із 2017 року Дар’ївська амбулаторія брала участь у пілотному проекті впровадження електронної охорони здоров’я, у результаті якого було створено електронний запис на прийом до лікаря, а також ведеться реєстр всіх жителів Дар’ївської дільниці. За цей час створено автоматизовані робочі місця лікарів, розпочато електронне заповнення карток пацієнтів. Завдяки наявній електронній базі пацієнтів, станом на 1 березня 2019 року  заключено понад 8,7 тисяч декларацій, що становить 62% від населення дільниці.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.