Щодо проведення експерименту з набору іноземних студентів, – МОН

В Україні буде реалізований експериментальний проєкт з організації набору до університетів іноземців, метою якого є зниження корупційних чинників при зарахуванні на навчання.

Відповідна постанова щодо реалізації експерименту ухвалена Кабінетом Міністрів.

За словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, одним зі стратегічно важливих напрямів МОН є залучення іноземних студентів для навчання в Україні.

«Наше завдання – не лише ліквідувати будь-які корупційні прояви в процесі набору іноземних студентів, а й створити учасникам освітнього процесу належні умови для навчання та зберегти конкурентні переваги української освіти і підвищувати імідж України на міжнародній арені», – зазначає міністр.

Експериментальний проєкт, який має забезпечити прозорість всіх етапів процесу вступу на навчання іноземців розроблений Міносвіти спільно з Міністерством цифрової трансформації.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів затверджений порядок реалізації експерименту з організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства з використанням Єдиної міжвідомчої інформаційної системи.

Дія цього Порядку буде поширюватися на іноземних вступників, які бажають здобувати відповідний ступінь вищої освіти або післядипломної освіти, навчатися в аспірантурі, докторантурі, клінічній ординатурі, лікарській резидентурі тощо.

Планується, що набір іноземних вступників відбуватиметься шляхом міжвідомчої інформаційної взаємодії.

Для прийому на навчання вступник зможе створити в Інформаційній системі особистий кабінет, в якому буде подавати до закладу вищої освіти заяву в електронній формі.

Документ про освіту, на підставі якого буде здійснюватися вступ, разом із додатком та перекладом проходитимуть аналіз щодо відповідності для вступу до закладу вищої освіти та процедури визнання.

У разі підтвердження іноземним вступником отриманого від закладу вищої освіти опису освітньої пропозиції заклад вищої освіти сформує електронне запрошення на навчання.

Для іноземних вступників із країн міграційного ризику, а також у інших випадках, визначених законодавством, електронне запрошення на навчання буде проходити попереднє погодження з інформаційно-телекомунікаційними системами ДМС, Держприкордонслужби, а також інформаційно-телекомунікаційною системою СБУ.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.