Щодо нової процедури обрання директорів закладів профосвіти

В Україні вперше запрацюють єдині умови конкурсу на посаду директора закладу профосвіти. Відповідний наказ підписаний міністром освіти та зареєстрований у Міністерстві юстиції.

Новий Порядок визначає процедуру проведення конкурсу на заміщення посади керівника державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

«Цей документ потрібен був з двох причин. По-перше, раніше ми взагалі не мали загального порядку, який регулював би проведення конкурсу на посаду директора профтеха. Так, засновники переважно керувалися постановою Кабміну «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки». Однак її норми не завжди можна застосувати до закладу освіти. По-друге, потрібен був документ, що відповідає вимогам часу. Зараз ми нарешті вийшли на порядок, який буде актуальним і зніме всі нарікання щодо прозорості відбору», – наголосила гендиректор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

У новому Порядку визначені загальні вимоги до кандидатів, складу конкурсної комісії, умови та строки, процедура оскарження результатів.

Наприклад, претенденти повинні мати досвід роботи на керівних посадах або в галузі економіки не менше трьох років, освіту рівня не нижче магістра (спеціаліста). Вони також мають вільно володіти державною мовою та розумітися на підготовці робітничих кадрів.

Найбільшу увагу в Порядку приділено конкурсній комісії, а саме її повноваженням та обов’язкам. Важливо, що головою комісії не може бути засновник закладу.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.