Щодо безпечного і якісного харчування в школі, – Сергій Шкарлет

Організація безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти є одним із пріоритетів осучаснення системи шкільного харчування.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час виступу на діалоговій платформі «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії».

За його словами, одним із пріоритетних напрямів осучаснення системи шкільного харчування, реформування якої у 2019 році ініціювала перша леді України Олена Зеленська, є організація безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти.

Так, у 2020 році з державного бюджету було спрямовано 400 мільйонів гривень на ремонт та придбання обладнання для шкільних їдалень.

«Окрім того, на засадах співфінансування місцевими бюджетами було профінансовано понад 96 мільйонів гривень – це вкотре наголошує на потужній підтримці реформи в регіонах», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Також міністр розповів, що в кожній області діють регіональні плани щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти, забезпечується систематичне навчання персоналу, який задіяний в організації шкільного харчування, постійно вдосконалюється організація шкільного харчування.

Залишки освітньої субвенції, що була виділена на оновлення харчоблоків у 2020 році, розподілені Урядом з розрахунку кількості учнів в областях. Зокрема, найбільше коштів держбюджету було спрямовано до бюджетів Дніпропетровської, Львівської, Одеської областей та м. Київ.

Окрім того, протягом минулого року було затверджено Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Цей документ визначив чіткі вимоги до харчових продуктів для організації шкільного харчування та запровадив можливість забезпечення особливих дієтичних потреб учнів.

«Для продовження інформаційної кампанії про реформу харчування в квітні 2021 року ми очікуємо підписання Меморандума про взаєморозуміння та співпрацю між першою леді України Оленою Зеленською, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Посольством Швейцарської Конфедерації в Україні та Міністерством освіти. Метою цього документа є забезпечення взаєморозуміння й співпраці для просування реформи харчування в дитсадках та школах України», – додав Сергій Шкарлет.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.