Оприлюднено плани Кабінету Міністрів щодо зменшення витрат у галузі освіти

З метою економії бюджетних коштів Кабінет Міністрів України планує зменшити низку витрат, зокрема  у системі освіти.

За повідомленнями українських ЗМІ, з 2015 року планується відміна стипендій усім студентам, крім сиріт, інвалідів, малозабезпечених та молодих батьків, відновлюється норма про відробітку для студентів- бюджетників. Будуть відмінені підвищені оклади за наукові ступені та вчені звання (норми має переглянути Кабмін) чиновникам та викладачам.

Планується скасування безкоштовного навчання для студентів із багатодітних сімей. Також буде зменшено термін навчання у магістратурі із 1.5 до 1 року.

У разі прийняття пропозицій Кабміну буде запроваджена плата за виготовлення дипломів про вищу освіту, відмінено пільговий проїзд студентів, скасоване  фінансування державою та муніципальною владою наукової діяльності, держзамовлення по підготовці спеціалістів буде зменшено на 10%.

У системі середньої та середньо-спеціальної освіти планується запровадження платного навчання з 10 класу. Заплановане доведення наповнюваності класів до 20 чол., а у Києві та обласних центрах- до 30 чол. Школи, що не відповідатимуть відповідним нормам будуть ліквідовуватися без згоди громад.

Запланована відміна безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів, крім дітей-інвалідів, сиріт та малозабезпечених а також відміна пільгового проїзду на громадському транспорті усім школярам, а також безкоштовний- для дітей із багатодітних сімей.

У пропозиціях Кабміну передбачається скасування стипендій учням ПТУ . Навантаження вчителів буде збільшено до 22 годин на тиждень (до 2018 року), будуть відмінені доплати за класне керівництво та перевірку зошитів (норми має переглянути Кабмін). Безкоштовне надання підручників залишатиметься тільки для малозабезпечених та інвалідів і сиріт.

За повідомленнями українських ЗМІ

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.