Нові штатні нормативи вишів

shtatМіністерство освіти і науки України затвердило «Типові штатні нормативи вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації». Про це зазначає сайт освітнього відомства. Даний проект створений та прийнятий з метою упорядкування штатів і штатних нормативів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

За даними нормативами керівники вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації мають привести штатні розписи закладів у відповідність до зазначеного наказу.

Керівникам ВНЗ, за наказом, необхідно не допускати збільшення чисельності працівників, а оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів загального фонду, що склалась на 01 вересня 2014 року. Але, даний пункт не стосується керівників нових ВНЗ та інших випадків збільшення чисельності працівників цих закладів за рішеннями Кабінету Міністрів.

За рахунок коштів спеціального фонду в повному обсязі, керівники закладів мають право вводити ту чисельність посад працівників, яка зазначена у затверджених нормативах.
Також, керівники ВНЗ можуть здійснювати заміну посад (не включаючи керівних) різних структурних підрозділів за для врахування специфіки навчально-виховного процесу, але в межах затверджених нормативами. Посади працівників можна змінювати лише в межах однієї категорії (наприклад: господарсько-обслуговуючої або  педагогічної) персоналу.

У разі виробничої необхідності або на період здійснення закладом певної обмеженої у часі діяльності навчальними закладами за рахунок спеціального фонду може бути введено не більше 10 % посад від загальної чисельності працівників навчального закладу, розрахованої за затвердженими нормативами.

Наказ «Про затвердження Типових штатних нормативів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації» набирає чинності з 01 вересня 2014 року.

За матеріалами: МОНУ

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.