Кабмін планує серйозно реформувати систему освіти України

Серед своїх першочергових завдань уряд України передбачає впровадження комплексного закону про освіту, який повинен пришвидшити процес реформування дошкільної, позашкільної, професійно-технічної та середньої освіти.

У програмі дій уряду, представленій прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, передбачено встановлення нових правил акредитації та ліцензування та незалежного оцінювання якості освіти. На думку Яценюка необхідно визначити якість освіти у вузах, що дозволить визначити ті виші, рівень підготовки у яких «даватиме можливість випускникам  отримувати роботу, а не ставати на біржу праці».

На думку глави Уряду, починаючи з 2015 року необхідно «повністю змінити систему державного замовлення для навчання у вищих навчальних закладах»: «Ринок праці й потреби української економіки повинні бути і будуть безпосередньо прив’язані до державного замовлення, яке фінансується з державного бюджету для навчання відповідних спеціалістів».

Необхідні радикальні зміни, а також передбачити у новому законі про наукову і науково-технічну діяльність: «Не кількість, а якість. Можливо, нам треба профінансувати одну розробку, але про цю розробку буде говорити весь світ, і вона буде визнана світом. А не фінансувати заробітні платні й комунальні послуги в сотнях науково-дослідних інститутів, які, на жаль, нічого не досліджують, а в більшості своїй витрачають бюджетні кошти».

Говорячи про нову культурну політику, Арсеній Яценюк висловився за ухвалення стратегії української гуманітарної політики, підтримку українського культурного продукту, підтримку української культури в тому числі меценатами. «Є кого підтримувати в Україні – українське кіно, українське телебачення, українську книжку, українську газету. І Україна буде цьому аплодувати, і світ буде цьому аплодувати. За своє треба спочатку боротися, потім будемо боротися за чуже», – наголосив прем’єр-міністр.

Запропонована урядом України програма реформ у системі освіти передбачає активну участь Мінмолодьспорту у підготовці до Олімпійських ігор та відродження національно-патріотичного виховання.

За матеріалами: Урядовий портал

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.