Інформація щодо структури навчального року. МОН України

FO7O7X6OPU5HЯк повідомляє МОН України тривалість навчального тижня у загальноосвітніх навчальних закладах (незалежно від підпорядкування, типів і форм власності) визначається Закону України «Про загальну середню освіту».

Відповідно до третьої частини статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту», структура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюється навчальним закладом у рамках часу, зазначеним робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.

Зазначимо, що за пунктом 9 статті 16 та пунктом 1 статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» саме до повноважень місцевих органів влади у межах, визначених Конституцією і законами України, належить функція державного контролю на відповідних територіях, зокрема, за додержанням законодавства з питань науки і освіти, а також реалізація державної політики у цих галузях.

Рекомендації Міністерства освіти і науки України щодо структури навчального року вже були видані місцевим органам управління освітою та загальноосвітнім навчальним закладам (лист від 11.06.2014 № 1/9-303 «Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року»).

Нагадаємо, що на засідання колегії 22 серпня 2014 року Сергій Квіт зазначив, що у багатьох регіонах України ще готуються рішення щодо можливих змін у структурі навчального року: «Йдуть розмови щодо шестиденного навчального тижня для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення прийматимуть місцеві органи влади».

За словами Міністра, всі дії органів управління освітою та керівників навчальних закладів мають бути узгоджені з батьківською громадськістю, відповідати чинному законодавству, санітарним нормам і правилам.

За матеріалом: Урядовий портал

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.