Громадське обговорення проекту навчальних програм початкової школи

proekt_info_allНа соціальній платформі  EdEra Міністерство освіти та науки розмістило для громадського обговорення чинні програми для учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання (1-4 класи).

Уперше обговорення навчальних програм є публічним і прозорим процесом. Спільний проект Міносвіти і порталу ЕdEra започатковано з метою зробити навчальні програми зрозумілішими та більш наближеними до вікових особливостей дітей і сучасного життя, розвантажити програми від обтяжливої інформації та застарілих підходів, а також залучити до роботи над оновлення змісту освіти небайдужих освітян і експертів.

Розвантаження навчального процесу початкової школи – це один з оперативних кроків, які здійснює Міносвіти паралельно створенню Концепції нової української школи, що стане фундаментом реформи всієї середньої освіти.

Після анонсу проекту МОН отримало понад 300 заяв із мотиваційними листами від охочих долучитися до процесу оновлення навчальних програм і методичних рекомендацій для початкової школи. Вже сформовані робочі групи по кожній програмі та визначені їх модератори, які координуватимуть роботу, узагальнюватимуть подані пропозиції, організовуватимуть подальшу роботу групи.

Усі, хто не подавав заяв, але хоче висловити свої зауваження чи має конструктивні пропозиції щодо розвантаження чи удосконалення програм, може зробити це на платформі EdEda – в розділі «Розвантаження програм» розміщена докладна інструкція, як зареєструватися та як залишати коментарі.

Наприкінці липня оновлені програми мають бути розглянуті та затверджені Колегією Міносвіти.

Розвантаження програм – це лише перша частина проекту. На основі оновлених програм для початкової школи на платформі EdEra будуть створені відео-уроки, майстер-класи та розміщені навчальні матеріали від вчителів-практиків, які допоможуть зробити навчання найменших учнів цікавим і таким, що мотивує і заохочує.

Також, за дорученням міністра освіти і науки Лілії Гриневич, до 1 вересня будуть внесені суттєві зміни в критерії оцінювання та орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів та будуть надані відповідні методичні рекомендації.

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.