Доступ до Scopus отримають провідні виші, – МОН

9 українських вчених, 14 вишів та наукових установ, а також 1 журнал нагороджені премією «Web of Science Award 2018».

За інформацією Міністерства освіти, премію в Україні вже вдруге вручає міжнародна видавнича компанія «Clarivate Analytics», якій належить платформа Web of Science.

Науковців відзначили за найбільшу кількість наукових робіт, опублікованих в 2008-2017 роках. Серед українських видань премію отримав журнал з найбільш впливовими дослідженнями. Установи ж нагороджували за найбільшу кількість високоцитованих статей, за найкращі публікаційні стратегії, за найбільшу кількістю наукових праць, опублікованих у співпраці, та за кількістю публікацій загалом.

За словами заступника міністра освіти і науки Максима Стріхи, оприлюднення наукових результатів у визнаних у світі наукових базах є важливим показником як якості наукового дослідження, так і чинник, що стимулює розвиток науки.

«Торік ми знайшли кошти на те, щоб забезпечити централізовану передплату до Web of science і Scopus для понад 100 українських вишів та наукових установ МОН. І ми отримали вражаючі докази того, наскільки це потрібно. Якщо в перший місяць через ці підключення було зроблено 22 з половиною тисяч запитів, то через три місяці – понад 100 тисяч. Це свідчить, що українська спільнота справді інтегрується, що ці інформаційні продукти потрібні», – зазначив заступник міністра.

Він також наголосив, що наразі метою Міністерства освіти і науки є отримання національної ліцензії, щоб доступ до баз мали всі провідні виші та наукові установи України та додав, що доступ до баз є також важливим, оскільки «це вагомий інструмент для вчених, щоб зрозуміти, що діється в світі, за якими напрямами потрібно проводити дослідження, де шукати для них партнерів».

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.