Тристороння зустріч Асоціацій ректорів університетів Польщі, Німеччини та України

Зустріч проходила у місті Варшаві Республіки Польща, у період з 14 по 15 грудня. Організаторами заходу були Конференція ректорів академічних шкіл Польщі, Конференція ректорів Німеччини і Спілка ректорів вищих навчальних закладів України за підтримки Міністерства науки та вищої освіти Польщі і Федерального міністерства освіти і наукових досліджень.

Відкрили захід президент Конференції ректорів академічних шкіл Польщі Веслав Банись, віце-президент Конференції ректорів Німеччини Джоана-Елеонора Вебер і президент Спілки ректорів ВНЗ України Леонід Губерський. З вітальними словами до учасників форуму звернулися ректор Варшавського університету Мартін Пались, віце-міністр науки та вищої освіти Польщі Д. Налец, Посол Німеччини в Польщі Рольф Нікель і Посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Упродовж зустрічі учасники обговорили стан вищої освіти в Україні, Польщі та Німеччині, проаналізували нещодавно прийнятий Закон України «Про вищу освіту».

Також, велику увагу на зустрічі було приділено міжнародній співпраці країн у галузі освіти, написанню спільних грантів у рамках програми ЄС «Горизонт 2020», інтеграції українських ВНЗ у європейський інтелектуальний простір, проектам Фундації польських ректорів та створенню консалтингової групи підтримки тристоронньої німецько-польсько-української співпраці у сфері вищої освіти.

Зазначимо, що 15 грудня 2014 року є важливою датою для освіти України, адже в цей день було підписано Угоду про співпрацю між Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України і Конференцією ректорів Німеччини. Данною угодою передбачено стимулювання і координація співпраці вищих навчальних закладів України і Німеччини; здійснення діяльності, спрямованої на створення ефективної та інтегрованої системи народної освіти; розвиток вищої освіти, науки і культури в країні й закордоном; представлення завдань вищої освіти і науки та загальних інтересів ВНЗ; здійснення діяльності, скерованої на формування європейського освітнього і наукового простору; написання спільних грантів у рамках програми Європейського Союзу «Горизонт 2020».

За матеріалом: МОН України

Вам також має сподобатись...

  • Новини

  • Оновлення

  • Онлайн додаток Веб Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Залишити запит

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.

    Пакети послуг технічної підтримки

    Послуги
    Базовий
    Стандартний
    Розширений
    Розробка нової звітності
    ні
    ні
    так
    Консультації по skype/Робоча група
    ні
    ні
    так
    Консультації по email
    ні
    так
    так
    Оновлення до нової версії
    так
    так
    так
    Форум
    Ні
    Ні
    так
    % від діючої вартості системи в рік
    10%
    15%
    25%

    Безкоштовна технічна підтримка користувачів АСУ «ВНЗ» здійснюється протягом 12 місяців після підписання договору про купівлю програми.

    Шановні користувачі! У зв’язку із зростанням курсу валют, вартість технічної підтримки буде розраховуватися від діючих цін на АСУ ВНЗ на день укладення договору.

    АСУ ВНЗ: Приймальна комісія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Деканат

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    АСУ ВНЗ: Повна версія

    Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами найближчим часом

    Замовити розрахунок

    Залиште своє повідомлення, і ми незабаром зв’яжемося з Вами.